Info/házirend

A Vármeeting helyszíne a sárvári Nádasdy-vár. H-9600 Sárvár, Várkerület utca 1.
Google térkép itt »

A Vármeeting 2019. augusztus 1.-én (csütörtök) 17:00-kor nyit és 2019. augusztus 4.-én (vasárnap) 12:00-kor zár.

Pénztár nyitva tartás:
2019. augusztus 1.-én (csütörtök): 18:00 – 22:00
2019. augusztus 2.-én (péntek): 16:00 – 22:00
2019. augusztus 3.-én (vasárnap): 16:00 – 22:00

A kempinget 2019. augusztus 4.-én (vasárnap) 12:00-ig kell elhagyni.

Kedvezményes, elővételes jegyek csak ONLINE a rock1.hu oldalán vásárolhatók.
A kedvezményes jegyvásárlási időszak után (2019.  július 30.) csak a helyszínen vásárolhatók teljes áron napijegyek és bérletek.

Motorosjegy
Motorosjegy csak a helyszínen vásárolható, rendszámmal rendelkező motorral érkezők számára. A jegy a vezető és utasa részére is váltható. A motorosjegy vásárlása az utasnak és a vezetőnek egyszerre történik.

10 éves kor alatti gyermekek részére a belépés ingyenes.

A fesztiválra belépni és ott tartózkodni kizárólag érvényes karszalaggal lehet. A karszalag másra át nem ruházható! Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A karszalag meglétét a rendezők ki- és belépéskor, illetve a fesztivál területén folyamatosan ellenőrzik. Ha nincs rajtad, vagy érvénytelen, köteles vagy elhagyni a fesztivál területét! Ha az elszakadt, sérült karszalaggal elhagyod a fesztivált, nem garantáljuk, hogy a bejáratnál visszaengednek, az ebből adódó kellemetlenségért pedig felelősséget nem vállalunk.

A fesztiválnak két bejárata van.

Az egyik a gyalogos bejárat ami a Nádasdy-vár főbejárata. Elővételes jegyek, VIP jegyek, sajtó jegyek…minden egyéb jegy itt váltható be, illetve vásárolható (kivétel a motorosjegy).

A másik a motoros bejárat ami a Nádasdy-vár hátsó bejárata. Motorosjegyek itt vásárolhatók.

Sátorozásra (korlátozott számban, érkezési sorrendeben) a vár területén van lehetőség, ami nem jelent többletköltséget, a belépőjegy magában foglalja a kempingezést.

A kemping területére (kizárólag) motorokkal lehet behajtani, de kérünk minden motorral érkezőt, hogy a gyalogos közlekedésre fokozottan figyeljenek!

A kempinget 2019. augusztus 1.-én (csütörtök) 17:00-tól lehet elfoglalni és 2019. augusztus 4.-én (vasárnap) 12:00-ig kell elhagyni.

A streetfighter show helyszíne a Nádasdy-vár hátsó bejárata és a Gyöngyős híd közötti szakasz (Sárvár, Rákóczi Ferenc u.).

Ezen esemény megtekintése ingyenes.

Gyülekező a streetfighter show után a Nádasdy-vár hátsó bejárata és a Lidl közötti szakaszon (Sárvár, Rákóczi Ferenc u.).

Útvonal: Sárvár-Sótony-Kám-Ikervár-Sárvár (45 km).

A részvétel ingyenes, regisztrációt nem igényel és nincs korlát létszámra, se motortípusra.

A fesztiválról a megbízott sajtómunkatársak kép- és hangfelvételt készítenek, melyet online- ill. offline csatornákon (közösségi média, újság, TV, stb.) egyaránt közzétesznek. Amennyiben részt veszel a rendezvényen, hozzájárulsz, hogy arcodról és megnyilvánulásaidról felvétel készülhet. A felvételeken szereplő emberek a fesztivál felé semmilyen követeléssel nem élhetnek!

Készíthetsz fotókat és videókat Te is, akár telefonnal vagy komolyabb fényképezőgéppel. Viszont bizonyos helyekről csak az előre akkreditált sajtó munkatársai készíthetnek felvételeket!

A fesztiválon csak magáncélra készíthetsz kép- és hangfelvételt, a készített felvételeket nem értékesítheted, és ellenérték fejében sem hasznosíthatod. Kereskedelmi célból ellenérték nélkül szintén nem hasznosíthatod, az azokon szereplő látogatókat beleegyezésük nélkül nem lehet nevesíteni, ezek a látogatók személyiségi jogait sérthetik! A szervezők nem vállalnak felelősséget arra az esetre, ha más látogatók az előzőekben foglaltakat megszegik!

  • Tilos behozni kábítószert
  • Tilos behozni szúró- vagy vágóeszközt, vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat
  • Tilos behozni közbiztonságra veszélyes tárgyakat
  • Tilos behozni gyúlékony anyagot, pirotechnikai eszközt

A beléptetés során ruházat- és csomagátvizsgálást, valamint szúrópróbaszerű kábítószer ellenőrzést végez a biztonsági szolgálat. Az összes vitás kérdésben a Rendezők ill. biztonsági szolgálat helyi vezetője dönt.

A fesztivál vendéglátóegységeiben csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, azonban előfordulhat vis major eset, amikor a hatóságok rendkívüli helyzetre hivatkozva megtiltják a rendezvény bizonyos szakaszaiban az üzemelést, a programok megtartását, hogy elkerülhetőek legyenek személyi sérülések, károk. Ezen változásokért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni.

Az esernyőt nem tiltjuk, de javasoljuk, hogy e helyett inkább esőkabáttal készüljetek.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják. A program esetleges változása miatt, a bérlet vagy a napijegy ára nem igényelhető vissza . A szervezők nem vállalnak felelősséget az olyan programváltozásokért, amik az előadók hibáiból vagy baleseteiből fakadnak!

A fesztivál területéről eltávolítható az, aki mások életét, testi épségét, vagyoni jogait, vagyontárgyaik épségét, a környezetet veszélyeztető, ill. garázda, vagy rendőri intézkedésre alapul szolgáló magatartást tanúsít, más társadalmi csoportok tagjai ellen uszít, vagy agresszív magatartásával a közönségen belül békétlenséget szít.

A belépésben megakadályozható az, aki a szükséges biztonsági átvizsgálásnak nem veti magát alá, személyi igazolványával vagy más hitelt érdemlő okmánnyal életkorát igazolni nem tudja vagy korábban a fesztiválról a Házirend megsértése miatt már egyszer kiraktuk.

A fesztivál bármely tulajdonát rongáló illetve eltulajdonító személyt a rendezvény területéről az üzemeltető munkatársai vagy azok megbízottjai kizárhatják, illetve a kár mértékétől függetlenül rendőrségi feljelentést tehetnek. Ne legyél rossz fej!

A szervezők fenntartják a jogot a beengedés felülbírálására, ha úgy ítélik meg, hogy a vendég viselkedését, küllemét vagy mentális állapotát nem tartják megfelelőnek a fesztiválon való részvételre. Az agresszíven, vagy a fesztivál atmoszférájától eltérően viselkedő, nagyon ittas vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló személyeket a szervezőség saját jogkörében felszólítás után eltávolíthatja, karszalagját levághatja. Kérjük, hogy aki bármilyen rendbontást észlel, haladéktalanul jelezze a szervezőség vagy a biztonsági szolgálat felé!

Akit a fentiek alapján a fesztivál területéről neki felróható okból eltávolítottak, a jegy / bérlet árát nem igényelheti vissza.

Szeszes itallal 18 év alatti személy nem szolgálható ki. Ennek érvényre jutása érdekében a pultoknál való kiszolgálás során az életkor hitelt érdemlő, okmánnyal történő igazolására hívható fel a vendég.

A fesztivál területén nem árusítunk dohányterméket…nincs Trafik.

Figyelj a fesztiválozók testi épségére, óvjátok egymást, és haladéktalanul jelezzétek az egészségügyi problémákat a fesztivál területén 0-24 elérhető mentőtiszteknek. Az egészségügyi szolgálat pontos helyét a térképen láthatjátok.

Ha motorral érkezel akkor a hátsó motorosbejáron, motorosjegy váltásával (5 000,-Ft) bejöhetsz a várba és a külső várudvaron parkolhatsz.

Amennyiben autóval érkezel, a város több pontján van lehetőség parkolásra. A városban sehol nincs fizetős parkolás. Külön a fesztiválnak nincs kijelölt parkolója.

Házikedvencedet hozhatod, de ha mások szórakozását vagy akár testi épségét veszélyezteti, úgy ezt felülbírálhatjuk. Mi azt javasoljuk, hogy inkább hagyd otthon, a hangos zene zavarhatja.

Ha a házikedvenced kutya, úgy őt a fesztivál területére következő feltételek együttes meglétével lehet behozni: • érvényes oltási könyv egy évnél nem régebbi veszettségoltással • egyedi azonosító (mikrochip) • póráz, nyakörv • szájkosár • biléta a gazda (a fesztivál ideje alatt is elérhető) telefonszámával.

Megkérjük a sajtó munkatársait, hogy a varmeetingsarvar @ gmail.com e-mail címen a rendezvény előtt akkreditáljanak előre. A gördülékeny bejutást így tudjuk biztosítani.